Muutosjohtajuus?

  Muutosjohtajuus?

  1024 538 Jyrki Koukkari

  Mihin tarvitaan muutosjohtajia? Ainakin aikaisemmin ns. muutosjohtajan ilmestyttyä vetäjäksi pelonsekaiset tunteet levittäytyivät räjähdysmäisesti pitkin organisaation eri haaroja. Mikä ihmeen käsite on muutosjohtajuus ja mihin sitä tarvitaan? Muutosjohtajan tärkeimpiin tehtäviin tuntui kuuluvan irtisanomiset, toiminnallisten ”rönsyjen” leikkaaminen, kulujen karsiminen ja muut ikäviltä tuntuvat asiat.

  Eikö johtajuus aina ole muutoksen aikaan saamista?

  Mikään muu ei yritysmaailmassa ole niin varmaa kuin muutos. Yritysten toimintaympäristö, asiakkaitten toiveet, potentiaalinen asiakaskunta, toimintaan vaikuttava lainsäädäntö, markkinat ja kaikki muutkin vaikuttavat tekijät muuttuvat koko ajan. Jotkut näistä vaihtavat sisältöään, vaikuttavuuttaan, esiintymistään ja ilmentymistään hyvinkin nopeasti ja radikaalein liikkein. Eikö jokaisen johtajan tärkeisiin tehtäviin sisälly johtamansa organisaation sopeuttaminen näihin muutoksiin ja ennakointi? Eikö johtajan tehtävä yleensäkin ole koko ajan saada aikaan muutosta parempaan? Mihin ihmeeseen tarvitsemme erikseen ”muutosjohtajia”?

  Mistä muutosjohtajien käytön tarve johtuu?

  Olisiko niin, että esim. yrityksen hallitus on pitkän aikaa antanut johtajalle väärät mittarit arvioidessaan ko. henkilön onnistumista? Olisiko niin, että korjaavia ohjausliikkeitä ei ole osattu tehdä tarpeeksi ajoissa? Olisiko niin, että aikaisemmalle johtajalle ei ole annettu riittäviä mahdollisuuksia onnistua tehtävissään? Olisiko niin, että on unohdettu lean-johtamisfilosofian mukainen toiminta – jatkuva parantaminen? Olisiko niin, että organisaatiokulttuuri on ajautunut väärille urille? Olisiko niin, että edellisten laiminlyöntien takia on jouduttu tilaan, josta ei osata selviytyä ja tartutaan viimeiseen oljenkorteen. Olisiko niin, että yrityksen hallitus julkistaa oman epäonnistumisensa etsiessään muutosjohtajaa?

  Ottakaahan kantaa!

  Mukavaa, ainakin kohta, alkavaa talvea toivotellen

  Kiinnostuitko?

  Ota yhteyttä niin kerromme lisää!

  Jyrki Koukkari

  Jyrki Koukkari

  Toimitusjohtaja, Sunprofile Oy
  jyrki.koukkari@sunprofile.fi

   Lean konkretisoituu vasta tavoitetiloissa »

   1024 538 Tero Pippola
   Tero Pippola,

   Yritys Oy:n tuotevalikoimaan kuuluu neljä tuoteperhettä, jotka pitävät sisällään 20 erilaista mallia. Valmistusprosessi muodostuu osavalmistuksesta ja kokoonpanosta. Osavalmistuksessa yksitäiset osat kulkevat eripituisia reittejä pitkin. Joitakin…

   Lean ja vaatimus oppimisen nopeudesta »

   1024 538 Tero Pippola
   Tero Pippola,

   Meillä jokaisella on henkilökohtainen käsitys parhaista oppimistavoista. Yksi oppii näkemällä, toinen kuulemalla ja kolmas tekemällä. Leanin kohdalla voidaan tehdä yleistys – lean opitaan oikeasti vasta…