Kun vanhat keinot eivät vain riitä!

150 150 Jyrki Koukkari

Viime aikoina olemme pohtineet ankarasti osaamisen johtamista. Millaista käytännön päivittäistä osaamista organisaatiot tarvitsevat ja millainen rooli henkilöstötehtävissä työskentelevillä pitäisi olla? Esimerkillisesti johdetuissa organisaatioissa on hoidettu viimeisen päälle mm. seuraavat henkilöstöön liittyvät asiat: lakisääteiset asiat, toimenkuvat, rekrytoinnit, perehdyttäminen, työnopastaminen, osaamiskartoitukset, ammattiosaaminen, monitaitoisuus, kehityskeskustelut, työhyvinvointi, yms. Lista on todella pitkä.

Tämä on ennen riittänyt, vaan ei riitä enää! Nyt vaaditaan seuraavan tason osaamista, jolla varmistetaan koko henkilöstön osaaminen ja osallistuminen kehitystyöhön ja sitä kautta vahvistetaan organisaation kilpailuetua kilpailijoihin nähden. Tämä vaatii uudenlaista osaamista.

Uudet osaamistarpeet ovat uusia niin työtä johtaville esimiehille, työntekijöille kuin myös henkilöstötehtävissä työskenteleville. Ammattikielessä puhutaan sellaisilla termeillä kuin virtaustehokkuus, SIPOC, VSM, SPC, A3, 5S, PDCA, kanban, SMED, Littlen laki, Kingmanin yhtälö, systeemiajattelu, jne. Myös tämä lista on pitkä.

Miten päivität organisaatiosi osaamisen tämän päivän tasolle ja kenen vastuulla se on organisaatiossasi?

Kiinnostuitko?

Ota yhteyttä niin kerromme lisää!

Jyrki Koukkari

Jyrki Koukkari

Toimitusjohtaja, Sunprofile Oy
jyrki.koukkari@sunprofile.fi

    Lean konkretisoituu vasta tavoitetiloissa »

    1024 538 Tero Pippola
    Tero Pippola,

    Yritys Oy:n tuotevalikoimaan kuuluu neljä tuoteperhettä, jotka pitävät sisällään 20 erilaista mallia. Valmistusprosessi muodostuu osavalmistuksesta ja kokoonpanosta. Osavalmistuksessa yksitäiset osat kulkevat eripituisia reittejä pitkin. Joitakin…

    Lean ja vaatimus oppimisen nopeudesta »

    1024 538 Tero Pippola
    Tero Pippola,

    Meillä jokaisella on henkilökohtainen käsitys parhaista oppimistavoista. Yksi oppii näkemällä, toinen kuulemalla ja kolmas tekemällä. Leanin kohdalla voidaan tehdä yleistys – lean opitaan oikeasti vasta…