Kokemuksia LEAN Tehtaasta®

150 150 Arto Pyykkö

Näin vuoden vaihtuessa on hyvä pysähtyä ja luoda silmäys kuluneeseen vuoteen 2013.

Hukan kimppuun on hyökätty rohkeasti teollisuudesta, elintarvikealalta, sosiaalialalta ja asiantuntijaorganisaatioista. Erilaisista lähtökohdista huolimatta, on oivallus oman työn kriittiseen arviointiin sekä mittaamisen ja tutkimisen tarpeellisuuteen syntynyt. Saamissamme palautteissa onkin konkretia ja selkeä johdonmukainen yhdessä kehittäminen saanut positiivista palautetta.

Mittaristo, jossa todennetaan toiminnan taso, on nähtävillä koko ajan. Kehittämisen tulokset ovat heti havaittavissa ja myös niiden euromääräinen vaikutus kustannustehokkuuteen käydään läpi. Yhteisinä tuloksina kaikissa Lean koulutuksissa ovat olleet merkittävät säästöt.

Keskusteluissa on todettu, että arjen kiire ja ”tulipalojen sammuttaminen” hämärtävät kehittämisen näkökulman. Todetaan, ettei meillä ole aikaa eikä varaa kehittämiselle. Kuitenkin pysähtymällä hetkeksi tutkimaan toimintaa ja hyvin pienillä investoinneilla saadaan jo merkittäviä muutoksia aikaan. Se vaatii vain pysähtymisen ja rohkeutta lähteä ”hukan” kimppuun!

Hyvää Uutta Vuotta 2014!

Kiinnostuitko?

Ota yhteyttä niin kerromme lisää!

    Lean konkretisoituu vasta tavoitetiloissa »

    1024 538 Tero Pippola
    Tero Pippola,

    Yritys Oy:n tuotevalikoimaan kuuluu neljä tuoteperhettä, jotka pitävät sisällään 20 erilaista mallia. Valmistusprosessi muodostuu osavalmistuksesta ja kokoonpanosta. Osavalmistuksessa yksitäiset osat kulkevat eripituisia reittejä pitkin. Joitakin…

    Lean ja vaatimus oppimisen nopeudesta »

    1024 538 Tero Pippola
    Tero Pippola,

    Meillä jokaisella on henkilökohtainen käsitys parhaista oppimistavoista. Yksi oppii näkemällä, toinen kuulemalla ja kolmas tekemällä. Leanin kohdalla voidaan tehdä yleistys – lean opitaan oikeasti vasta…