Mobiilit terveiset LEAN City Joensuusta!

Soitin yritykseen kuulostellakseni kehittämisen tarpeita.  Firman pomo totesi, että kehitettävää on, mutta juuri nyt ei pystytä asiaan paneutumaan. Ei pystytä, kun oli kuulemma hetki sitten painettu paniikkinappulaa. Kiire oli ottanut firmasta niskalenkin. 

Useasti olen kuullut vuodatuksen siitä, miten asiakkaat pyytävät niin nopeita toimitusaikoja, ettei yritys pysty edes tarjoamaan. Liikaa töitä, liian vähän töitä, kitkaa toimitusajoissa, paniikkinappulan painamista. Kyllä vaan - turha kuvitella, että suomalainen putkiremontti on ainut perässä laahaaja, samassa marraksen pussipimeässä eteenpäin yrittää suunnistaa kovin moni yritys ja organisaatio.

Hetkellistä kilpailukykyä voi ostaa rahalla. Siitä vaan sujuvasti tiloja, koneita, laitteita ja ohjelmistoja kilpavarustelemaan! Hetken voi tuntua hyvältä, mutta pian painetaan taas paniikkinappulaa. Ei painettaisi, jos pysähdyttäisiin hetkeksi selvittämään organisaation jatkuvan kilpailukyvyn rakennusaineita – johtamista, yrityskulttuuria, osaamista, tuotteistamista ja asiakasta.

LEAN-ajattelussa asiakas on kuningas! Kaikkien toimenpiteiden pitää kohdistua siihen, että tuotamme arvoa asiakkaalle. Polleimmatkaan koneet, laitteet ja ohjelmistot eivät asiakkaitamme riemastuta, jos työntouhu niiden äärellä on odottamista, kuljettelua, siirtelyä, ylituotantoa, virheellisiä laskuja, turhaa raportointia, asiakirjojen ja tavaroiden etsimistä, pätkiviä nettiyhteyksiä ja ”ei oon” myymistä asiakkaalle, joka haluaa tuotteen tai palvelun mieluummin ennemmin kuin myöhemmin.

Asiakas on myös Sunprofilen ja AEL:n mielessä, kun käynnistämme LEAN-yhteistyön. Mobiili LEAN-tehdas starttaa ensi vuonna. Pakkaamme Joensuun LEAN-tehtaan värmeet kumipyörille ja parkkeeraamme AEL:n kampukselle Helsinkiin. Yhteistyö tuo kaivattua lisävoimaa kilpailukyvyn kehittämiseen Suomen vilkkaimmalla talousalueella. Viemme palvelun lähelle asiakkaita.

Monialaisten kulutuspalvelujen tarjoajana sekä osaamisen ja kilpailukyvyn kehittäjänä AEL:n ovista astelee vuosittain sisään lähes 20 000 asiakasta. Ammatillisen osaamisen kehittäminen on toiminnan keskiössä sen lisäksi, että AEL tarjoaa myös työelämän peruskoulutusta.

Sunprofile perusti ensimmäisen LEAN-tehtaansa Joensuuhun vuonna 2013. Pari vuotta sen jälkeen laajensimme tehdasta Jyväskylään. Pari vuotta sen jälkeen olemme modernisti mobiilisti liikkeellä. Kehittäminen ja kehittyminen on meillä verissä. LEAN-tehtaan loikka kumipyörien päälle on vähintään yhtä innovatiivinen oivallus kuin Alkon kaavailema kauppa-auto! Kumpikin tarjoaa huumaavia kokemuksia – erona se, että LEANin matkassa säästyy päänsäryltä ja paniikilta!  

Kiire on mielentila. Kiire on asenne. Työntekijän rationaalinen ajattelukyky hämärtyy kovin helposti, ellei firmalla ole selkeitä tavoitteita. Eteenpäin mennään sitten tunteen ja vaiston varassa. Porukka puuhailee epäolennaisia, ja yhdessä ihmetellään, miksei tulosta synny. Jatkuvalla kehittämisellä voi syntyä. Onneksi sparraajien apua on jatkossa tarjolla isolla kirkolla saakka.

Jyrki Koukkari
Jyrki Koukkari » Sunprofile Oy


 
   
  
 
Tutustu muihin blogikirjoituksiin