LEAN JA JOHTAMINEN

Joensuu, Tiedepuisto, Louhela-sali 19.10.2016 klo 12 - 16

Lean vaatii johtamista! Sunprofile Oy, Pohjois-Karjalan Yrittäjät ry ja Josek Oy järjestävät yhteistyössä seminaarin, jossa puhuvat Suomen johtavat asiantuntijat. Ohjelmassa rohkeita avauksia johtamiseen ja siihen, kuinka organisaatio viritetään Lean-kulttuuriin.

Seminaariesitysten ladattavat materiaalit

Palautelomakkeista poimittua

"Hyvät asiantuntevat luennoitsijat", "Herättelevää, innostavaa",  "Asiantuntevat luennoitsijat, pysyi mielenkiinto koko seminaarin ajan, lisää virtaa omaan projektiin", "Ilmi tuli monia pointteja, jotka eivät olisi tulleet omin avuin koskaan mieleen", "Pidin siitä, että henkilöstöjohtaminen ja vuorovaikutus oli paljon esillä", "Loistava!"

 

Puhujat

Riina Hellström

Riina Hellström

Riina Hellström on intohimoinen ketterän ja modernin organisaation kehittämisen uranuurtaja pohjoismaissa. Hän toimii käytännönläheisenä konsulttina, puhujana ja ammattivalmentajana sparraten asiakkaitaan ottamaan harppauksia kohti tervettä, ihmislähtöistä ja ketterää organisaatiota. Hänen yrityksensä, Peoplegeeks Ltd Oy toimii ketteröittämisen lisäksi ihmisiin liittyvän analytiikan ja henkilöstöpuolen modernin teknologiaosaamisen parissa. Riinasta sanotaan, että hän monistaa ympärillä olevaa energiaa ja saa asiat tapahtumaan ihmisten kanssa.

 
Ilkka Kouri

Ilkka Kouri

Ilkka Kouri on yksi Suomen tunnetuimmista ja eniten LEAN-valmennuksia toteuttaneista asiantuntijoista. Ilkka toteutti ensimmäisen LEAN-valmennuksen jo syyskuussa 1992 ja on siitä lähtien kouluttanut tuhansia henkilöitä yli sadassa eri organisaatiossa. Ilkka on ollut perustamassa Suomen Lean yhdistys ry:tä ja on saanut tunnustukseksi LEANin edistämisestä Suomessa yhdistyksen kunniajäsenyyden. Ilkka on tutkijan urallaan toteuttanut Tekes-rahoitteisen Finnlean-tutkimushankkeen, jossa tutkittiin ja rakennettiin mallia LEANin käyttöönotosta seitsemän suomalaisen yrityksen kanssa kolmen vuoden ajan. Tällä hetkellä Ilkka vastaa päätoimisesti pankkiiriliikkeen LEAN-hankkeesta ja ohjaa kahden eri yrityksen LEAN-prosessia. Ilkan valmennukset saavat poikkeuksetta hyvän palautteen. Laajan kokemuksen ja osaamisen ansiosta hän pystyy antamaan selkeitä ja perusteltuja vastauksia LEANin tekniikoiden ja johtamisen soveltamiseen.

 
Markku Paloniitty

Markku Paloniitty

Markku Paloniitty on elämän yliopistossa kouliintunut perusinsinööri. Hänen oppijaksoihinsa kuuluu 20 vuoden kausi teollisuuden suunnittelu-, projekti- ja johtotehtävissä sekä kahdeksan vuotta konsulttiyrittäjänä. Viimeiset viisi vuotta Markku on toiminut Sunprofile Oy:ssä kehitysasiantuntijana. Yhteistyötä hän on tehnyt monen kokoisten ja eri alojen yritysten kanssa. Viime vuodet LEANin matkassa ovat avanneet hänelle mielenkiintoisia ovia myös kunta- ja sotesektorille. Markun matka ei ole ollut pelkkää menestystarinaa, turhat kuvitelmat pikavoitoista ovat matkalla karisseet. Kokemuksia asiakkaiden kanssa vietetyistä hienoista hetkistä on kuitenkin paljon, sitkeä työ on aina palkinnut. Työ asiakkaiden kanssa on ollut konkreettista, hikistä, palkitsevaa ja hyvin opettavaa. Markulla on ollut rohkeutta tarttua ennakkoluulottomasti haasteisiin sekä uskoa määrätietoisen ja systemaattisen työn tuloksellisuuteen.

 

 

Ohjelma

12:00 Seminaarin avaus Matti Vuojärvi Pohjois-Karjalan Yrittäjät ry
   
12:15 Riina Hellström: “Korvien väliset itsestäänselvyydet, jotka eivät enää pitäneet paikkaansa”. Mitä LEAN toimintamalli vaatii johdolta ja keskijohdolta?
 

Jokaiseen yritykseen luodaan johtamisen rakenteita, vaikuttaen kaikkeen toimintaan, työhön, viestintään ja yrityskulttuuriin. Rakenteista tulee itsestäänselvyyksiä. Ne juurtuvat selkärankaan ja muuttuvat näkymättömiksi, korvien väliseksi automaatioksi. Emme osaa niitä kyseenalaistaa. LEAN toimintamalliin siirtyminen haastaa perinteiset johtamisen rakenteet ja syntyy törmäyksiä. LEANissa on päivitettävä johtamisjärjestelmä ja oma korvien väli ajan tasalle. Riina haastaa käytännönläheisesti ja esimerkeillä höystettynä tarkastelemaan itsestäänselvyyksinä pidettyjä johtamisjärjestelmän rakenteita tuoreesta näkökulmasta. Varaudu siihen, että tunnet pientä hämmennystä, mutta suurta inspiraatiota puheenvuoron jälkeen.

13:15 Kahvitauko
   
13:30 Josek Oy:n puheenvuoro, Juha Saastamoinen
   
13:45 Ilkka Kouri: LEAN kilpailukyvyn kehittämisessä - teräsnyrkki silkkihanskassa
 

LEAN on jatkuvaa oppimista sekä henkilökohtaisella tasolla että koko organisaation laajuisesti. Suurin haaste LEANissa liittyy oppimisprosessin aikaansaamiseen ja tarkoituksenmukaiseen johtamiseen. Usein organisaatiot ottavat käyttöön LEAN tekniikoita ymmärtämättä tekniikkaan liittyvää oppimisnäkökulmaa. Toinen merkittävä haaste liittyy LEAN tekniikoiden käyttöön liiketoiminnan kehittämiseen. LEANin soveltamisen pitää pitkällä aikajänteellä parantaa organisaation suorituskykyä ja asiakasarvoa.

14:45 Markku Paloniitty: Endorfiineja syntyy vain ponnisteluista
 

Nykyisin LEANista puhutaan paljon ja suurimmassa osaa yrityksiä siitä on jonkinlainen käsitys tai aavistus. Asiasta on ainakin kuultu jossain yhteydessä. LEAN-filosofiaa opiskellessa se helposti alkaa näyttämään monimutkaiselta ja joukolta erilaisia laatutyökaluja. Useissa yrityksissä sekä yhteisöissä on oivallettu LEANin mahdollisuudet ja lähdetty sitä eri tavoin siirtämään omaan toimintaan. Jostain syystä tulokset muutoksista ovat hyvin erilaisia, toiset ovat saaneet aikaiseksi ison ja näkyvän muutoksen, toiset pienen ja osa on luopunut alun jälkeen koko hankkeesta. Miksi näin? Tähän ongelmaan pureudutaan Markun osuudessa onnistumisten, erehdysten sekä käytännön kokemuksien valaisemana. Luennon tarkoituksena on innostaa heti oikealla motivaatiolla realiteetit tunnistaen hienolle LEAN-matkalle. Se matka oikein lähdettynä on tuottanut aina mielihyvää sekä poistanut kipua.

15:45 Seminaarin päätössanat Jyrki Koukkari Sunprofile Oy

 

 

 

Ilmoittautuminen

Osallistumismaksu: 129 Eur + alv sis. kahvitarjoilu

Ilmoittautumiset 12.10.2016 mennessä Maria Mustajärvi / Sunprofile Oy maria.mustajarvi@sunprofile.fi tai oheisella lomakkeella.

Kerro ilmoittautuessasi osallistujan nimi, yritys, laskutustiedot ja yhteystiedot (puhelinnumero ja sähköposti)

Ilmoittautumisen peruutusehdot »

Sunprofile Oy on johtamisen ja kehittämisen asiantuntijayhtiö. Toiminnan painopiste on lean-johtamiskulttuurin ja käytännön lean-toiminnan valmennuksissa ja projekteissa.

 

Pohjois-Karjalan Yrittäjät ry on maakunnan pienten ja keskisuurten yritysten sekä yrittäjien järjestö. Järjestö toimii edunvalvojana ja vaikuttajana parantaen pk-yritysten kannattavan toiminnan edellytyksiä ja osallistuu yhteiskunnalliseen keskusteluun tuoden mukaan pk-yrittäjien äänen.

 

Joensuun seudun kehittämisyhtiö Josek Oy:n kolme perustehtävää ovat aluekehittäminen, yritysten kehittäminen ja seutumarkkinointi. Toiminta-ajatuksena on vahvistaa ja monipuolistaa elinkeinorakennetta, kehittää seudun kilpailukykyä ja parantaa elinkeinoelämän toimintaedellytyksiä kansainvälistyvässä ympäristössä.