Sunprofile Oy on Pyhäselän vuoden 2016 yritys

”Eteenpäin vievä voima on ollut halu yhdistää insinööriosaaminen ja yrittäjyys”

Yritysten kehittämisen asiantuntija Sunprofile Oy on Pyhäselän vuoden yritys. Palkinto ojennettiin yrityksen perustajalle ja toimitusjohtajalle Jyrki Koukkarille Maakunnallisessa Yrittäjäjuhlassa tänään lauantaina. Sunprofile Oy on perustettu vuonna 2004. Kasvuyritys työllistää tällä hetkellä kahdeksan henkilöä. Valtakunnallisesti toimivalla yrityksellä on toimipisteet Joensuussa ja Jyväskylässä. Sunprofilen liikevaihto on noin 700 000 euroa.

Jyrki Koukkari on yhdessä yrityksensä kehitysasiantuntijoiden kanssa onnistunut brändäämään Joensuusta LEAN Cityn. Sunprofilen LEAN-tehdas Joensuussa starttasi vuonna 2013. Viime vuonna yritys avasi LEAN-tehtaan myös Jyväskylään.

Huomionosoituksesta iloitseva toimitusjohtaja antaa tunnustusta osaaville työntekijöilleen, jotka ovat mahdollistaneet yrityksen kasvun ja kehittymisen. Osaaminen, myönteinen asenne ja yhteistyön korostuminen olivat vahvoja perusteluja myös Vuoden yrittäjä -palkinnolle.

– Sunprofile itsessään on kasvuyritys. Sen lisäksi yritys on tehnyt hienoa työtä yrittäjäjärjestöissä kouluttamalla, konsultoimalla ja jakamalla osaamistaan monin eri tavoin toisille yrittäjille. Tässä maakunnassa on paljon yrityksiä, jotka ovat menneet eteenpäin Sunprofilen opein, Pyhäselän yrittäjien puheenjohtaja Tarja Lehikoinen taustoittaa valintaa.

Aina on varaa parantaa!

Jyrki Koukkari ehti tehdä pitkän uran Perloksella. Hän oli mukana muun muassa Perloksen lääketeollisuuden puhdastilojen tuotannon pystyttämisessä. Ennen siirtymistään yrittäjäksi hän toimi Perloksen telekom-liiketoiminnan globaalina laatupäällikkönä.

– Eteenpäin vievä voima on ollut halu yhdistää insinööriosaaminen ja yrittäjyys. Kun vuonna 2004 lähdin Perlokselta, asiakkaista ei ollut tietoakaan – oli vain vahva tahtotila ryhtyä yrittämään. Ensimmäinen toimeksianto tuli kokolailla yllättäen, kun Josekista minua pyydettiin mukaan yhteen tilaisuuteen. Esityksessäni kerroin, millaista on perustaa yritys. Siitä se sitten lähti, Jyrki Koukkari muistelee.

Koukkarille yrittäjien kiire on tuttua. Kiireen kilven takaa on helppo sanoa ”ei”. Mieluummin pidetään kiinni tutusta ja turvallisesta, vaikka bisnes vähän yskisikin. Omalta mukavuusalueelta poistuminen hämmentää. Koukkari kannustaa uuteen ajatteluun, yrityskulttuurin ja johtamisen jatkuvaa kehittämistä kannattaa viedä sisukkaasti eteenpäin.

– Uuden edessä torjuvasta asenteesta kannattaisi aika ajoin luopua. Monia asioita voi tehdä ja nähdä uudella tavalla, pitää vain uskaltaa esittää ääneen ne ensimmäiset kysymykset.

Lisätiedot:
Jyrki Koukkari
p. 0400 700 150
jyrki.koukkari(at)sunprofile.fi

Sunprofile Oy
Sunprofile Oy


 
   
  
 
Tutustu muihin blogikirjoituksiin