LEAN City Joensuussa puhutaan nyt johtamisesta

Tarjolle ei ole hokkuspokkusta, vaan välttämätöntä rakenteiden ja toimintatapojen ravistelua.

Tervetuloa ajattelemaan! Sunprofile Oy, Pohjois-Karjalan Yrittäjät ja Josek Oy marssittavat yhteistuumin iltapäiväseminaarin puhujapönttöön LEANin terävimmän kärjen. LEANin ja johtamisen seminaari järjestetään keskiviikkona 19.10.2016. Paikka on Joensuun Tiedepuiston Louhela-Sali. Seminaari alkaa kello 12 ja päättyy kello 16. 

LEAN on asia, termi, ajattelutapa ja filosofia, joka tulee vastaan joka paikassa. Olipa kyse teollisesta tuotannosta, palveluista tai sosiaali- ja terveysalasta, vastassa on LEAN. Mitä mystisen nimen takaa oikeasti löytyy – se selviää Joensuun seminaarissa.

Joensuusta LEAN City

LEAN-oivaltajien joukko kasvaa, tietoa ja kokemuksia karttuu. Joensuun kaupunginjohtaja Kari Karjalainen innostui LEANista siinä määrin, että hän on valmis brändäämään Joensuun LEAN Cityksi. Eipä huono idea laisinkaan, sillä Joensuun seudulla ja Pohjois-Karjalan maakunnassa on LEAN-osaamista ja näyttöjä.

Eväät levällään, LEANistä ratkaisu

Yksi loistava esimerkki LEANin hyödyntäjistä on karjalaisia leipomotuotteita valmistava Pielispakari. Muun muassa karjalanpiirakoita, kukkoja, vatruskoja ja sultsinoita maistuu herkkusuille siihen tahtiin, että syyskuun lopussa leipomo kipusi Kauppalehden menestyjät-rankingissa kärkipäähän.

Otin 2012 yhteyttä Paloniityn Markkuun, kun halusin tietää, voisiko LEAN soveltua Pielispakarin toiminnan kehittämiseen. Pielispakarissa oli 2011–2012 tehty merkittäviä investointeja ja toiminnan muutoksia, Pielispakarin toimitusjohtaja Erkki Timonen taustoittaa. Firma oli kuulemma kuin Jokisen eväät, levällään pahemman kerran.

Jo seuraavana vuonna yhtiö ryhtyi kehittämään toimintaansa LEAN-mallin mukaan. Tavoitteeksi asetettiin jatkuva kehittäminen, hukan ja hävikin minimoiminen sekä henkilöstön motivointi yhteisten tavoitteiden saavuttamiseksi. Sittemmin Pielispakarin liikevaihto ja kannattavuus on parantunut joka vuosi. 

Teräsnyrkki silkkihansikkaissa

Seminaari-iltapäivän esiintyjä Ilkka Kouri on Suomen johtavia LEAN-valmennuksen asiantuntijoita. Kourin mukaan LEAN on kilpailukyvyn kehittämisessä kuin teräsnyrkki silkkihansikkaissa. Tuloksia syntyy, kunhan johtaminen ja oppimisnäkökulma ovat kohdillaan.

Tarpeellista törmäilyä

Luutuneet rakenteet ja refleksinomaiset vanhat toimintamallit eivät vie organisaatiota eteenpäin. Modernin organisaation kehittämisen uranuurtaja Riina Hellström kyselee seminaarissa hankaliakin kysymyksiä. Kysyttävä on, sillä LEAN-onnistujan on rohkaistuttava pintaa syvemmälle. Organisaation rakenteiden ravistelussa syntyy herkullisia törmäyksiä.

Hatara aavistus, kalpea käsitys

”Lean valtaa alaa terveydenhuollossa.” ”Tulevaisuuden tärkein työkalu on LEAN-ajattelutapa.” ”LEANillä voidaan pelastaa ihmishenkiä.” Kyllä kyllä – LEAN ei ole vain teollisuutta ja tuotantoa. LEANin oivallukset ulottuvat monille toimialoille ja organisaatioiden johtamiseen. Sunprofile Oy:n kehitysasiantuntija Markku Paloniitty konkretisoi LEAN-filosofian niin, että aavistukset ja käsitykset muuttuvat oivalluksiksi ja faktoiksi. 

Tavataan seminaarissa 19.10. alkaen kello 12.  Älä emmi nykäistä hihasta puhujia tai tilaisuuden isäntiä. Kerromme mielellämme lisää siitä, miksi organisaation virittäminen LEAN-kulttuuriin kannattaa juuri nyt.

 
Lisätiedot ja ennakoivat haastattelupyynnöt:
 
Sunprofile Oy
Jyrki Koukkari
toimitusjohtaja
0400 700 150
jyrki.koukkari(at)sunprofile.fi
 

Tutustu LEAN-seminaarin ohjelmaan

Sunprofile Oy
Sunprofile Oy


 
   
  
 
Tutustu muihin blogikirjoituksiin