Kokemuksia LEAN Tehtaasta®

Näin vuoden vaihtuessa on hyvä pysähtyä ja luoda silmäys kuluneeseen vuoteen 2013.


Hukan kimppuun on hyökätty rohkeasti teollisuudesta, elintarvikealalta, sosiaalialalta ja asiantuntijaorganisaatioista. Erilaisista lähtökohdista huolimatta, on oivallus oman työn kriittiseen arviointiin sekä mittaamisen ja tutkimisen tarpeellisuuteen syntynyt. Saamissamme palautteissa onkin konkretia ja selkeä johdonmukainen yhdessä kehittäminen saanut positiivista palautetta.

Mittaristo, jossa todennetaan toiminnan taso, on nähtävillä koko ajan. Kehittämisen tulokset ovat heti havaittavissa ja myös niiden euromääräinen vaikutus kustannustehokkuuteen käydään läpi. Yhteisinä tuloksina kaikissa Lean koulutuksissa ovat olleet merkittävät säästöt.

Keskusteluissa on todettu, että arjen kiire ja ”tulipalojen sammuttaminen” hämärtävät kehittämisen näkökulman. Todetaan, ettei meillä ole aikaa eikä varaa kehittämiselle. Kuitenkin pysähtymällä hetkeksi tutkimaan toimintaa ja hyvin pienillä investoinneilla saadaan jo merkittäviä muutoksia aikaan. Se vaatii vain pysähtymisen ja rohkeutta lähteä ”hukan” kimppuun!

Hyvää Uutta Vuotta 2014!
 

Arto Pyykkö
Arto Pyykkö » Sunprofile Oy


 
   
  
 
Tutustu muihin blogikirjoituksiin